Szerdán, február 28-án tárgyalta másodfokon a bíróság az Andrássy út 3. és 47. alatti ingatlanok eladásának ügyét. 
A Fővárosi Ítélőtábla mostani, jogerős döntése Fürst György volt szocialista alpolgármester esetében helybenhagyta a korábbi, öt évre felfüggesztett két évnyi szabadságvesztést, de a korábbi pénzbüntetést eltörölte. A többi vádlottat hanyag kezelés miatt megrovásban részesítették. A megítélt polgári jogi igény összegét 123 millió forintra mérsékelték (az  a kamatokkal együtt 200 millió felett van). 

Az indoklás szerint Fürst önkényesen válogatott a beérkezett pályázatok közül, és a kiválasztott pályázat alapján készített előterjesztést az eladásra. Az ingatlanok így tulajdonképpen verseny nélkül, áron alul keltek el.

Az önkormányzat közleményében "...felszólítja a jelenleg is képviselő, elítélt Hatvani Csabát, mondjon le a mandátumáról és távozzon a közéletből, miután immáron másodszor ítélték el jogerősen és többedszer is kiderült, méltatlanná vált a terézvárosiak képviseletére." Az ítélettel kapcsolatban pedig felülvizsgálati kérelmet nyújtanának be. 

"A Fővárosi Főügyészség hét további ingatlan (Anker köz 1-3., Andrássy út 21, 23., 35., 45., Liszt Ferenc tér 7., Oktogon tér 4.) értékesítése miatt rendelt el nyomozást, ezek esetében a gyanú szerint összesen 1,8 milliárd forint kár érte a kerületet." - írja a közlemény.