Március 3-án, szombaton 10 és 13 óra között a nagy sikerű Sípályák éjszakája program után ismét ingyenes kipróbálási lehetőséget biztosít a Normafa Park, alpesi sízésre és a sífutásra.

Alpesi sízés kipróbálása gyerekek számára oktató felügyelete mellett lehetséges, melyhez korlátozott számban felszerelést is biztosítanak. Helyszíne az Anna-réti játszótér utáni gyakorló sípálya (az Anna-réti illemhely alatti rét).

Sífutás kipróbálására a Vasas síházban lehet jelentkezni, ahol ingyenes felszerelést biztosítanak gyerekeknek és felnőtteknek, majd a síház alatti Szaniszló-réten fektetett sífutó nyomokban lehet megtenni oktató felügyelete mellett az első lépéseket.

A program létrehozásában segítséget nyújt a Normafa Parknak a Pasaréti Síiskola, a 4season Síiskola, a Vasas Sífutó Szakosztály és a Chernel István Síklaszter elnöke.

A részvétel és a felszelések használata ingyenes. Az eseményen mindenki saját felelősségére vehet részt.

A hóvastagság már tegnap meghaladta a 40 cm-t. Minden sípályán rengeteg hó van, így ki tudod próbálni a Kis-Norma és Nagy-Norma sípályák mellett az Egyetemi pályákat, a Fenyvest, a Csövet és a Harang-völgyet is.

Sífutóknak a Vasas síház melletti Szaniszló-réten és az MHK körrel majdnem azonos kék körúton van fektetett klasszikus (diagonal) és korcsonyázó sífutó nyom. 

Szánkózásra az Anna-rét alkalmas, ahol ehhez megfelelő kifutó rész is van. Kérjük, hogy a sípályákon ne szánkózzatok!

Korcsolyázni a zugligeti Niche Camping főépülete előtt tudtok 9 és 21 óra között a 291-es busz végállomásánál. (A korcsolyapálya nem ingyenes, egy egész napos jegy 1000 Ft.)

És ne felejtsétek, menjetek inkább busszal, hétvégén a 212-es is fölmegy a Normafáig!!!