2015. április 21-én Bertalan Ildikó a Rákosmenti Egészségügyi és Szociális Központ vezetője, valamint Riz Levente polgármester ünnepélyes keretek között nyitották meg a „Bölcsődék Napja” rendezvényt a Csekovszky Árpád Művelődési Házban. 


A városvezető köszönetet mondott a kerületi intézmények dolgozóinak áldozatos munkájukért. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a bölcsődei nevelők pótolhatatlan szerepet töltenek be a kisgyermekek szocializációjában és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esélyeinek növelésében. 

Hazánkban a bölcsődei ellátás 163 éves múltra tekint vissza. Kerületünk 2010 óta rendez ünnepséget e jeles alkalomból. Április 21-én Riz Levente polgármester, Fohsz Tivadar alpolgármester és Marosi Judit a Rákosmenti Egészségügyi és Szociális Központ helyettes vezetője Rákosmente hat bölcsődéjéből egy-egy dolgozót külön elismerésben részesített. 

Az okleveleket és a virágcsokrot együtt nyújtották át a kitüntetetteknek. Az ünnepségen Kováts Vera zenekarának koncertjét hallgathatták a vendégek, valamint záró programként a Jazz Step TSE ír táncosai léptek fel. Az eseményen részt vett Dr. Fenke Ferenc önkormányzati képviselő is.