Ha érdekel a rendőri munka, akkor szeptember 15-ig még tudsz jelentkezni a rendőrséghez.
Úgy tűnik, nagy szükség van rendőrökre, mert 3000 főt várnak az állományba. Országos toborzó központ is nyílt ennek érdekében augusztus végén a rendőrség Teve utcai székházában, ahol hétköznap 8 és 20 óra között fogadják a hivatás iránt érdeklődők kérdéseit.

Most itt a lehetőség: érettségizett, büntetlen előéletű, egészségügyileg, fizikailag és pszichológiailag is alkalmas pályázók jelentkezését várja a BRFK. A tiszthelyettesi - járőrtárs - beosztásra 18 éven felüliek pályázhatnak, akik a fővárosban vagy az agglomerációban laknak.

Azokat a jelentkezőket, akiket felvesznek, a rendőrség beiskolázza, így ők az 5 hónapos képzés során őr-járőrtárs szakképesítést szerezhetnek, ráadásul már a képzés során is fizetést kapnak.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó kézzel írt önéletrajzát, érettségi és hatósági erkölcsi bizonyítványának másolatát, valamint a kitöltött jelentkezési lapot. A jelentkezési lapot a rendőrség oldaláról lehet letölteni.

A pályázatot elektronikus úton a toborzo.brfk@budapest.police.hu címre, postai úton a BRFK Humánigazgatási Szolgálat részére (1139 Budapest, Teve u. 4-6.) lehet megküldeni, vagy előzetes telefonos egyeztetés alapján, személyesen is be lehet nyújtani.

A munkakörről, illetve a felvételi eljárásról részletes felvilágosítást a BRFK Humánigazgatási Szolgálat munkatársai adnak hivatali munkaidőben a 06-1/443-5000/31-595; 06-1/443-5000/32-888 és 06-1/443-5342-es telefonszámon, valamint elektronikus úton a toborzo.brfk@budapest.police.hu címen.