A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. március 5-én, hétfőn kezdi meg a zöldövezeti kerületekben a zöldhulladék begyűjtését. A szolgáltató a postaládákba eljuttatott kiadványában tájékoztatja a részletekről a kerületieket, amelyben feltüntetik a körzethatárokat és az elszállítás napját is. A kerületben hétfőnként szállítják el a zöldhulladékot.
A zöldhulladékot a zöldhulladék elkülönített gyűjtéséhez gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve, ha a zöldhulladékot komposztáljuk.

A biológiailag lebomló 100 literes zöldhulladék-gyűjtő zsák a lakosság számára bruttó 235 Ft/db áron elérhető az Ecseri Úti központi ügyfélszolgálaton (9. kerület, Ecseri út 8-12.), a budai ügyfészolgálati központban (2. kerület, Fő utca 47.), továbbá az FKF lakossági hulladékgyűjtő udvaraiban (kerületi hulladékgyűjtő udvar: Testvérhegyi út 10/A).

A zöldhulladékot a hírlevélben feltüntetett, lakókörzetünkre érvényes elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig vagy az azt megelőző napon kell kihelyezni.

A zsákokba helyezhető:
- lomb
- fa- és bokornyesedék
- nyírt fű
- gyom

Ne rakjatok a zsákokba fenyőféléket és diófa leveleket, gallyakat, mivel az előbbiek magas gyantatartalmuk, illetve az utóbbiak olaj-és mérgezőanyag tartalmuk miatt nem komposztálhatók. A vastagabb faágakat legfeljebb egy méteresre darabolva, összekötve kell kirakni. Ha a zöldhulladékos zsákokba háztartási vagy egyéb nem odavaló anyagot tesztek, a zsákot nem szállítják el.