Márciustól minden hónapban egy hétvégén termelői piacot szervez a II. Kerületi Önkormányzat a Marczibányi Téri Művelődési Központ udvarán.

Dolhai István, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel döntöttek úgy, hogy az önkormányzat felkérésére a tavaly őszi alkalmakhoz hasonlóan havonta egy-egy hétvégi délelőtt helyet biztosítanak a hazai termelőknek, akik valódi piaci hangulatot teremtenek a Marczibányi téren.


– Idén kilenc szombaton és egy decemberi vasárnapon nyitjuk meg kapuinkat a vásárlók előtt – mondta el lapunknak az igazgató. – A II. Kerületi Önkormányzat a szociálisan rászorulók számára vásárlási utalványt biztosít, így több mint 1600 személy alkalmanként 20 százalék kedvezményt vehet igénybe a vásárláskor.
A piaci napokon az érdeklődők a már megszokott, kedvező árú és jó minőségű portékákat találják majd a hazai termelők kínálatában.
              
Szilágyi Zsolt, a piac üzemeltetője a város és a vidék összetartozását hangsúlyozva kiemelte: a Marczibányi téren a vásárlók hazai gazdák remek minőségű magyar agrártermékei közül válogathatnak, miközben a megvásárolt áru utáni forintok az országon belül maradnak, és közvetlenül a sokat dolgozó termelők, valamint családjaik boldogulását segítik.

– A piaci napok a vásárlás mellett kellemes időtöltést is jelenthetnek, hiszen a máriaremetei gazdapiachoz hasonlóan a kerület szívében is jó hangulat várja majd a látogatókat. Szilágyi Zsolt elmondta, hogy a március 29-ei piacon a megszokott választék mellett többek között ismét a tavasz ízei – vitaminban gazdag saláta, paprika, zöldhagyma és retek várja a háziasszonyokat, és a kínálat az évszakhoz igazodva gazdagodik majd.

Finomságok magyar gazdáktól :

Friss zöldségek:
sárgarépa, sütőtök, zeller, petrezselyem, kelkáposzta, édeskáposzta, karfiol, burgonya, padlizsán, cukkini, zöldpaprika, paradicsom.
Gyümölcsök: sokféle alma, aszalt gyümölcsök, befőttek.
Füstölt húsáru.
Tejtermékek:
friss tej, túró, tejföl, natúr és ízesített sajtok.
Tartósítószer és egyéb adalékanyag nélkül: mézek, lekvárok, házi sör, liszt, friss pékáru, Buda-környéki borok, savanyúság, tojás.

Piaci napok a Marczibányi téren 2014-ben:
(minden alkalommal 7.30-tól 12.00 óráig)

MÁRCIUS 29.
ÁPRILIS 19.
MÁJUS 17.
JÚNIUS 21.
JÚLIUS 19.
AUGUSZTUS 16.
SZEPTEMBER 20.
OKTÓBER 18.
NOVEMBER 15.
DECEMBER 21. (vasárnap)
minden alkalommal 7.30-tól 12.00 óráig