Tarlós István főpolgármester bejelentette: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azonnali intézkedéseket eszközöl Budapest közúti közlekedési helyzetének javításáért. Mindez átgondolt műszaki és közlekedésszervezési szempontok szerint történik.

A fővárosi forgalmi nehézségek miatt a főpolgármester utasítására 18 pontos azonnali intézkedést vezetnek be Budapesten.  Ezek közé tartozik, hogy hétfőtől reggel csúcsidőben ismét három sávot használhatnak Pest felé az autósok, több helyen átprogramozzák a közlekedési jelzőlámpákat, megszüntetik az ideiglenes buszsávokat, sűrítik a szentendrei HÉV-et, valamint fokozottan együttműködnek a BRFK-val.

A főpolgármester hangsúlyozta, a fejlesztések terén 20 év lemaradást kell behozni. Számos fontos építési, felújítási projekt 2010-ig egyáltalán nem vagy nem a szükséges ütemben volt előkészítve, ezeket a feladatokat lépésről lépésre, feszített ütemben kellett végrehajtani. Tarlós István szerint a jelentősebb kivitelezési munkákkal járó feladatokat - a városszerkezet miatt - komoly közúti torlódások nélkül nem vagy nagyon nehezen tudnak elvégezni.