Budapesti Művészeti Fesztivál - BUM
2013 07.13.-14. 11.00-19.00 h-ig



Mi az a BUM?

A Belváros egyik idegenforgalmi szempontból kiemelkedő övezetében - a Király utcát a Paulay Ede utcával összekötő Central Passage területén - júliustól Budapesti Művészeti Bazár (BUM) nyílik.
 
A BUM megrendezésére a Gödör Klub ad lehetőséget, mely a Central Passage Társasházzal és a Central Passage Üzletközpont tulajdonosával együttműködésben dolgozik azon, hogy a passzázs éveken át elhanyagolt terei bekerüljenek a város vérkeringésébe. A Gödör Klub által megfogalmazott, környezeti és társadalmi felelősséget hírdető, új passzázs-arculat részeként a Gödör Klub kulturális rendezvényei, valamint más vásárok (Közös Piac, DiP dizájn vásár) is helyet kapnak a Central Passage-ban kísérleti jeleggel.
 
A BUM célja, hogy a rendezvénnyel erősítse a társadalmi összefogást, ezért az árusok kiválasztásakor érvényesülő szociális érzékenység mellett a szervezők adományozásra és civil szervezetek bemutatkozására is lehetőséget adnak. A BUM júliusi rendezvénye a júniusi árvíz károsultjainak igyekszik segítséget nyújtani.
 
A rendezvényen a Magyar Vöröskereszt 400,- Ft-os, sorszámozott támogatói jegyeket árusít, mely jegyek sorsoláson vesznek részt. A nyertesek a szponzorok által felajánlott szolgáltatást, vagy tárgyakat és kedvezményeket nyerhetnek. A támogatói jegyek teljes bevételét az árvíz sújtotta területen lakó polgárok megsegítésére ajánljuk fel. Számos művész és fiatal tehetség csatlakozott a rendezvényhez grátisz fellépést vállalva, hogy népszerűsítse az önkéntes adományvonalat. A Magyar Vöröskereszt a helyszínen fotókiállítással és kapcsolódó aktivitásokkal mutatja be a katasztrófavédelemben vállalt szerepét és az árvízzel kapcsolatos helyzetet.
 
A Magyar Vöröskereszt „Árvíz 2013.” S
zámlaszáma: OTP 1178400920202936-00000000
 
A BUM július 13-án, 11.00 órától veszi kezdetét, és tart szombaton 19.00 óráig; vasárnap, 14-én, 11.00 órától 19.00 óráig várja a közönséget. A Budapesti Művészeti Bazár egyik különlegessége a retro tárgyakat árusító kiállítók. Antikvitás-, CD- és bakelitlemez gyűjtők találhatnak itt kedvükre való ritkaságokat! A fesztiválhangulatot kézművesek, gasztronómiai kiállítók és borászok teszik teljessé.
 
A július 13-14-i hétvége nem csak egy egyszerű vásár lesz. A Vöröskereszt mellett más civil szervezetek is bemutatkoznak a rendezvényen. Részt vesz - többek között - a VII. kerületi székhelyű környezet- és természetvédelmi Humán Bástya Egyesület és a Kék Forrás Egyesület. Előbbi környezetvédelmi kvízjátékot szervez, nyereményekkel ösztönözve a részvételt, utóbbi pedig gyerekeknek tart játékos környezettudatos nevelési bemutatót.
 
Terveink szerint a „Budapesti Művészeti Bazár” a Centrál Passage vasárnapi eseménysorozata lesz, melynek keretében - a szórakoztatáson kívül - minden hónapban más, kiemelt fontosságú támogatást, közösségi figyelmet igénylő helyzetet, eseményt, embert-, embercsoportot vagy civil szervezetet kívánunk népszerűsíteni az adott hónap valamelyik vasárnapján.
 
A BUM tematikus rendezvényein az életmód-tanácsadás, a gasztronómiai kultúra, a sport és az egészség téma jeles képviselői is részt vesznek majd. Délutánonként néhány zenei fellépő színesíti tovább a programot, valamint lehetőséget adunk az eseményt támogató médiáknak arra is, hogy az esemény házigazdájaként bemutatkozzanak a közönségnek. Ezzel a lehetőséggel kapcsolatban várjuk a csatlakozni vágyó médiák jelentkezését.
 
A BUM egy olyan szórakoztató, civil bazár kíván lenni, mely a közösségek és az egyének együttműködésének a fontosságára helyezi a hangsúlyt, lehetőséget és mintát ad szülőknek, gyerekeknek a szabadidő hasznos eltöltésére, miközben új dolgokkal és egymással ismerkednek a játékok közben.
 
Szeretnénk a Budapesti Művészeti Bazár programjaival elvarázsolni, szórakoztatni hazai és külföldi látogatóinkat, mert az a célunk, hogy a BUM igazi európai, közösségformáló eseménnyé nője ki magát, itt, a budapesti belvárosban!



                       Tóth Edit - ügyv. igazgató                         Szabó Kata
                       Pannon Winex Kft                                     sajtóreferens
                       E-mail: toth.editon@gmail.com               E-mail: mix-art@freemail.hu                   
                       Mobil: 06305286017                                   Mobil: 06302977876