Az átalakuló Japán
- A kortárs japán színművészet válasza a március 11-ei katasztrófára - Tanaka Nobuko előadásában

A 2011. márciusi, Japán keleti régióin átsöprő földrengés és az azt követő szökőár, illetve a mindmáig megoldatlan problémákat felvető fukushimai atomreaktor katasztrófája, semmihez sem fogható csapást mért Japánra. Míg a katasztrófa okozta hatalmas emberi veszteség felmérhetetlen és pótolhatatlan, addig - mintegy válaszként a március 11-i eseményekre - az előadóművészetekre erőteljesen és inspirálólag hat.
A Japán Alapítvány meghívott előadójaként köszöntheti Tanaka Nobukot, a Japan Times újságíróját, a kortárs japán színpadi művészetek és tánc elismert szakértőjét.
Tanaka Nobuko előadása során, tudomást szerezhetünk többek között, a kortárs japán színművészet márciusi események hatására történő átalakulásáról, illetve arról, hogy a szövegkönyvíróknak, drámaíróknak a jelen körülmények között milyen újabb felmerülő problémákkal kell megbírkózniuk.
Az előadó MAEKAWA Tomohiro és MIYAZAWA Akio színművein keresztül mutatja be a japán színművészet válaszadási törkevéseit arra a csapásra, amely a II. világháború óta a legnagyobb pusztítást mérte a szigetországra.

Időpont: 2012. január 27. (péntek), 18.00 óra
Helyszín: Japán Alapítvány könyvtárterme (1062, Budapest Aradi u. 8-10.)