Tarlós István főpolgármester és Pintér Sándor belügyminiszter adta át hétfőn a IX. kerületben az első, rendőröknek szánt szolgálati lakást, a fővárosi önkormányzat jóvoltából. A Ferenc tér 10. szám alatti ingatlanba egy háromgyermekes, gyermekeit egyedül nevelő budapesti rendőrnő költözhet be családjával.
A főpolgármester az avatáson elmondta, hogy a főváros 120 lakása bérlőkijelölési jogát adja át a Belügyminisztériumnak, az otthonokba budapesti rendőrök költözhetnek be. Tarlós István kitért arra, hogy a közbiztonság megteremtéséhez és a lakosság biztonságérzetének a növeléséhez szükséges a megfelelő rendőrlétszám. A fővárosban a rendőrség állandó létszámhiánnyal küzd, és nem kapják meg a megfelelő megbecsülést sem.
A főváros által átadott rendőr-bérlakásokban a havi bérleti díj alapterülettől függően 5 és 35 ezer forint között lesz. A főpolgármester reményét fejezte ki, hogy ezzel az akcióval is aktívan és érzékelhetően elő fogják segíteni a létszámmegtartó képesség javítását, és ennek révén a budapestiek biztonságérzetét is fokozni tudják.