A Hungarikum törvényben foglaltak szerint a települési önkormányzat települési értéktárat és települési értéktár bizottságot hozhat létre, amelynek feladatai közé tartozik a településen fellelhető nemzeti értékek azonosításának szervezése, a településen fellelhető nemzeti értékek adatait tartalmazó gyűjtemény létrehozása, valamint azok megyei értéktárba történő megküldése - így szól a hivatalos tájékoztatás a helyi értéktárakról.
Erzsébetváros is létrehozta a bizottságot, került is pár megőrzendőnek vélt dolog (nem csak épületeket lehet ajánlani, majd meglátjátok) a listára. De nagyon kevés.

Amúgy erre a listára fölkerülni maximum dicsőséget jelent, nem jár vele védettség, extra támogatás. Mégis jó egy ilyen listát bővíteni, sőt esetleg másoknak is megmutatni, erre vagyunk mi, erzsébetvárosiak büszkék, nézzétek.

Szóval, eddig ez a pár dolog került föl, de javaslatot tehettek ti is. Kicsit macerás, dokumentálni kell (így), megmagyarázni, hogy miért is, de érdemes. Annyi minden megőrzendő van még.

Dohány utcai Zsinagóga
 BKV Zrt székháza
 Fasori Evangélikus Gimnázium
 New York palota
 Klösz György fényképész és vállalkozása
 Seress Rezső életműve
 Jankó János
 Rejtő Jenő
 Bihari János Néptáncegyüttes
 Róth Miksa hagyaték