A Visegrádi Négyek 1991-es megalakulása a közös múltra, értékekre, érdekekre, valamint a kölcsönös bizalomra alapozva épült. Ennek szellemében a 2017-18-as magyar elnökséghez kapcsolódva folytatjuk a tagországok zenészeit felvonultató koncertsorozatot 2018. február 16-tól május 11-ig a Várkert Bazárban.

Dresch Mihály, a legendás zenész néhány éve - dzsesszkvartettje mellett - a fiatal népzenész generáció néhány tagjával létrehozta a Dresch Vonós Quartettet. A zenekarban egyszerre van jelen a Dreschre jellemző ethno jazz, valamint a hagyományos falusi népzene dallamai. Ezek találkozásából új zenei minőség jött létre, melyet az improvizáció és a Kárpát-medencei zenei gyökerek tartanak össze és táplálnak. Dresch és zenésztársai fellépésről fellépésre folyamatosan változtatják, tágítják mind a dzsessz, mind a népzene határait, így lesz ez biztosan ezen a koncerten is.

A Milo Suchomel Quartet évek óta sikeresen lép fel európai színpadokon. Suchomel maga a szlovák dzsesszélet egyik legjellegzetesebb figurája, a dzsessz-szaxofon mestere, sokak szerint a világ egyik legjobb szólistája. Érdeklődése a műfaj iránt a zsolnai Állami Konzervatóriuban töltött évei során alakult ki. Elvégezte a pozsonyi konzervatóriumot is, majd a Kentucky állambeli University of Louisville-en tanult. Jelenlegi formációjával 2003 óta szerez örömet közönségének, többek között klasszikus afroamerikai zenei hagyományokra építve.

A belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Várjuk jelentkezésüket a v4concerts@hungarofest.hu email-címen a koncertet megelőző csütörtökön 20.00 óráig.

Kérjük a tisztelt nézőközönséget, hogy legkésőbb 19:30-ra szíveskedjenek a helyszínre érkezni. A rendezvény helyszíne a Várkert Bazár Nagyterme.

Időpont: 2018. március 9. péntek, 20.00 – 22.00