A Napfény Idősek Klubjában (Visegrádi utca 96/B.) Tóth József polgármester hétfőn szószobát adott át. A sószobát a kerületi nyugdíjasok ingyen használhatják.
Ez már a második a kerületben: az első sószobát a Derűs Szívek Idősek Klubjában (Gyermek tér) 2015 decemberében alakították ki. A sókuckó nagyon népszerű, elsősorban a 60 és 85 év közötti kerületben élő nyugdíjasok veszik igénybe, akik asztmával, allergiával és felső légúti problémákkal küzdenek. Naponta átlagosan huszan járnak oda, 60 százalékuk klubtag.

A most átadott második sószobát a Napfény Idősek klubjában építették. 11 négyzetméteres, egyidőben 7 fő kezelésére ad lehetőséget, ára 7,8 millió forint volt.

A nyugdíjasok mellett a vakok és gyengénlátók is segítséget kaptak:  20 darab, Futár-szolgáltatást megjelenítő készüléket vásárolt az önkormányzat.

Az önkormányzat korábban döntött a látássérültek részére 50 darab futár távkapcsoló beszerzéséről a kerületi lakcímmel rendelkező rászorulók részére. Jelenleg 20 gyengénlátó kapta meg a mozgásukat segítő eszközt. A hangjelző készüléket vakok és gyengénlátók számára fejlesztették ki az önálló közlekedés, valamint a közúti csomóponton való áthaladásuk segítésére. A távirányító automatikusan megszólaltatja a BKK Futár-projekt táblákat és a hangos jelzőlámpákat.