Augusztus 30-án az önkormányzat döntött arról, hogy Baranyi Krisztina, az ellenzéki Együtt képviselője önkormányzati bérlakáshoz jusson. A bizottsági ülésen a Fidesz és az Együtt képviselői szavazták meg a lakás kiutalását. A kérelemben többek közt a következők szerepelnek:
„Nyolc éve élünk családommal (négy gyerekkel, ez évtől hárommal) Ferencvárosban, bérelt, magántulajdonú lakásban. A lakás tulajdonosa most fel kívánja mondani a bérleti szerződést, mert az általa kért (65 %-os!) bérleti díj emelést nem tudjuk megfizetni, illetve elmondása szerint a lakást rövid időn belül értékesíteni kívánja. Gyorsan kell megoldást találnunk, mert a bérbeadó szeretné, ha minél előbb kiköltöznénk. Jelenleg sem Ferencvárosban, sem a környező kerületekben nincs számunkra megfelelő méretű és megfizethető árú lakás, ahová el tudnánk költözni. Ferencvárosban szeretnénk maradni, mert képviselői munkám mellett ide köt 8 éves gyermekünk iskolája (a kitűnő XY Általános Iskola), barátaink, ismerőseink, kedvenc helyeink.

Szeretjük a kerületet, otthonunknak érezzük. Családunk jövedelme lehetővé teszi, hogy egy, a kerület tulajdonában álló, piaci alapon bérbe adható lakás piaci bérleti díját, összes költségét fedezni tudjuk, így egy ilyen lakás bérlése megoldaná lakhatási gondunkat.”

A határozat pedig így fest:

“Baranyi Krisztina részére (Bácskai János polgármester) javaslom a Budapest IX. kerület Thaly Kálmán u. X. tetőtér X. szám alatti, 3 szobás, 78,6 m² alapterületű összkomfortos komfortfokozatú lakás egy év határozott időre történő bérbe adását piaci lakbér (103.045 Ft/hó), valamint 3 havi bérleti díjnak (309.135 Ft) megfelelő óvadék befizetése mellett.”

Az illetékes bizottság egyik tagja írt szerkesztőségünknek, a levél szerint egy teljesen felújított házban kapott lakást a képviselő, és azt is megírta, hogy ezen a jogcímen évente összesen 10 lakást lehet kiutalni. A levélben még szerepel, hogy igen hosszú az önkormányzati bérlakások kerületi várólistája. "...ennek a választókerületnek, amelyben a bérlakás található, az a Juhász Péter az elnöke az EGYÜTT-ben, aki egy önkormányzattal odébb a Fidesz ingatlanügyeit támadja". - írja a levél.