A Vietnammal való kapcsolatok rendkívül fontosak Magyarországnak – mondta Tarlós István, miután hivatalában fogadta Nguyen The Thaot, Hanoi főpolgármesterét.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere kedden hivatalában fogadta Nguyen The Thaot, Hanoi főpolgármesterét,

Budapest és Hanoi főpolgármestere  a két főváros közötti együttműködési megállapodást írtak alá szeptember 17-én, mely szerint városüzemeltetési, tudományos és kulturális kérdésekben működnének együtt.

Nguyen The Thao köszöntet mondott a magyar félnek a szívélyes és ünnepélyes fogadtatásért. Hanoi főpolgármestere emlékeztetett rá, hogy a két ország között több mint hatvan éve van együttműködés. Megemlítette, hogy Hanoi – Budapesthez hasonlóan – nemcsak főváros, politikai központ, hanem gazdasági és kulturális centrum is.

Megyegyeztek a többi között arról is, hogy az együttműködési megállapodást hamarosan újabb tartalommal töltik meg: ez alapján a Fővárosi Vízművek és a Hanoi vízművállalat (HAWACO) együttműködési megállapodást írhat alá, amelynek keretében a két vállalat többek között a technológiatranszfer mellett szakértők képzését valósíthatja meg a közeljövőben.