A főpolgármester cáfolva az egyik napilap értesüléseit, és elmondta: Legkésőbb 2014. március 31-én utazásra készen adjuk át a budapestieknek a 4-es metrót!
Tarlós István kifejtette: a kormány nemrég döntött arról, hogy egyszerűsíti a hatósági eljárásokat. A főpolgármesteri irodában minden pénteken operatív értekezletet tartanak az összes hatóság részvételével. – A tizenöt Alstom metrószerelvényből 14 túl van a próbákon, s hibátlanul közlekedik, egy járműnél még a beállítások zajlanak. Minden menetrend szerint folyik.

Egy másik kiemelt budapesti beruházással kapcsoaltban is napvilágot látott egy fontos hír: szeptember 28-án, szombaton kezdődik az 1-es villamos pályafelújítása. A több mint két éven át tartó beruházás első ütemében felújítják a villamosvonalnak a Bécsi út és a Lehel utca közötti szakaszát, korszerűsödnek a megállók, az áramellátó- és jelzőberendezési rendszer is. A december közepéig tartó első munkálatok idején a Bécsi út és a Lehel utca között az 1V, az Óbuda, Bogdáni út és a Lehel utca között a 101V jelzésű villamospótló autóbuszok közlekednek, míg az 1-es és 1A villamos is csak a Lehel utcáig közlekedik a Közvágóhíd H, illetve a Népliget M felől.