A daganatos és leukémiás gyermekek hatékony gyógyítása olyan ügy, melyet szolgálnimég a legfejlettebb országokban is csak széles társadalmi összefogással lehet. A gyógyító munka ott a legeredményesebb, ahol a társadalom felismerte az összefogás szükségességét és az adakozás fontosságát.
Október 22-én ennek az összefogásnak a szellemében a Magyar Állami Operaház egy különleges jótékonysági estnek ad otthont.
„Zongoraáriák, Liszt Ferenc születésnapja az Operaházban”
címmel Enrico Pace, a nemzetközi koncertéletben előkelő helyen jegyzett zongoraművész játékát hallgathatja a közönség. A műsorban többek között Liszt-operaátiratok is elhangzanak, közöttük Izolda szerelmi halála, amelyben Szabóki Tünde énekli a híresen nehéz szerepet.
A koncert teljes bevétele az Őrzők Alapítványt, a Semmelweis Egyetem II. Számú Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványát támogatja.
Különösen nagy örömünkre szolgál, hogy a daganatos és leukémiás gyermekek ügyét Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége felkarolta és az összefogás élére állva elvállalta a jótékonysági est fővédnökségét.
Jegyek és támogatói jegyek elővételben kaphatók a www.opera.hu/hu/musor/20121022 oldalon vagy a helyszínen, az Operaház jegypénztárában.
Az Őrzők Alapítványról:
Az Őrzők Alapítvány a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa. A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán gyógyul minden második daganatos és leukémiás beteg gyermek Magyarországon. Az Őrzők Alapítvány legfontosabb célja a Klinikán kezelt súlyosan beteg gyermekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása. Az Őrzők Alapítvány továbbá támogatja a szülők folyamatos kórházi vagy kórházközeli tartózkodását, hozzájárul a tudományos kutatásokhoz és segíti a beteg gyerekek rehabilitációját. További információk: www.orzokalapitvany.org