Szeptember 1-jén tartották meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ünnepélyes tanévnyitó rendezvényét. Az eseményen Tarlós István főpolgármester köszöntette a megjelenteket.

A 231. tanév kezdődött meg szeptember 1-jén az ünnepi tanévnyitóval a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A délelőtt 10 órakor kezdődött rendezvény díszvendége, Tarlós István főpolgármester beszédében egy kéréssel fordult a hallgatókhoz, mely szerint legyenek bátrak, kitartóak, és a diplomájuk megszerzése után maradjanak itthon és segítsék Magyarországot, mint a nemzet hűséges építőmesterei. Tarlós István szerint a műegyetem egy olyan nemzetközi hírnevű oktatási intézmény, ahol a diákok amellett, hogy a jövőjüket megalapozhatják, felelősen gondolkodó és cselekvő felnőtteké válhatnak.

Az ünnepélyes tanévnyitó után Tarlós István részvételével avatták fel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem új sportközpontját. A létesítmény a kötelező testnevelés és a szabadidős sportolás céljait egyaránt szolgálni fogja. A sportközpont építését az egyetem költségvetési forrás nélkül valósította meg, várhatóan pedig a fenntartási költségeket is az intézmény fogja állni.