Morell Mihály filmes tudására, szemléletmódjára és tapasztalatára ma is szükség van. Egészségi állapotától függően aktívan részt vesz a filmkészítés teljes palettáját felölelő Magyar Képek Egyesület életében, amelynek a mai napig ő az elnöke.
Morell Mihály alkotói munkásságáért 1978-ban a Magyar Népköztársaság Érdemes Művésze, 1991-ben a Köztársaság Csillagrendje kitüntetést kapott. 1995-ben a Magyar Filmszemlén Életmű-díjjal tüntették ki, 2005-ben megkapta az Aranyszarvas-díjat, egy évvel később pedig a Gundel Művészeti Díj Életmű díját. 2011-ben a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze lett.
A december 21-én nyíló kiállítás a százéves művész előtt tiszteleg. A következő hónapokban további jubileumi kiállítások lesznek láthatók: Kiskunfélegyházán, valamint Budapesten, az Uránia Filmszínházban és a Stefánia Palotában.
Morell Mihály 100 éves – grafikák és szobortervek címmel Sára Sándor filmrendező nyitja meg december 21-én szerdán 16 órakor a kiállítást. A tárlat január 15-éig látható a Marczibányi Téri Művelődési Központ M Galériájában (1022 Marczibányi tér 5/a).