Az N&n galéria tisztelettel meghívja önt és barátait a Petri György terembe 2011. december 21-én, szerdán 17 órára a 2. petri györgy-díj átadására.
,,tizenegy éve, 2000-ben halt meg petri györgy. az évforduló alkalmából hozta létre az N&n galéria alapítvány a petri-díjat, amelyet évente petri györgy születésnapján adnak át. a díjra olyan – elsősorban fiatal – költő, író, drámaíró vagy esszéíró esélyes, akinek még nem jelent meg önálló kötete. a díjazás alapvető szempontja minden esetben a művek eredetisége, szellemisége, formavilága. maga a díj kettős: a díjazott megkapja a petri györgy élő maszkja nyomán készült papírszobrot (a mű címe: „bookend”), louise mccagg, robin ami silverberg és böröcz andrás alkotását, a magvető kiadó pedig megjelenteti a szerző első kötetét. egy újdonság: a kuratórium úgy döntött, hogy mostantól fogva az előző évi díjazott (ezúttal kemény lili) is vegyen részt a kuratórium döntésében.
a 2011. évi díjazott bognár péter. a döntés előtti rövid listán bognár péter költő, gazdag péter drámaíró, zsembery péter (korim) prózaíró szerepelt. szempontjait a kuratórium idén nem teljes szigorral alkalmazta. a díjátadás ezúttal nem petri születésnapján, hanem annak előestéjén, december 21-én 17 órakor lesz az N&n galéria petri-termében. laudációt mond várady szabolcs. a másik, lényegesebb eltérés, hogy bognár péternek 2005-ben megjelent egy vékony versfüzete egy rövid életű kiadónál, de mivel ez semmilyen visszhangot nem vert az irodalmi életben, a kuratórium fontosabbnak ítélte a díj alapvető célját: felhívni a figyelmet egy még kevéssé ismert, nagyon eredeti tehetségre.
a petri-díj kuratóriumának tagjai 2011-ben: forgách andrás, karádi éva, kemény lili, radnóti sándor, tóth krisztina és várady szabolcs."
N&n galéria