A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról szóló önkormányzati rendelet határozza meg a bölcsődék működését, a bölcsődei ellátás feltételeit, az ezért fizetendő térítési díjakat. A képviselők a márciusi ülésükön. arról döntöttek, hogy idén a bölcsődei gondozásért fizetendő személyi térítési díjat nem emeli az önkormányzat.


Támogatták viszont, hogy az Egyesített Bölcsődék vezetője külön térítési díj fejében kiegészítő szolgáltatásokat vezessen be egyes intézményekben. Ezeket olyan családoknak ajánlják, akiknek gyermeke nem jár bölcsődébe

Így a Fő út 33. szám alatti és a Kontyfa utca 6. szám alatti bölcsikben lehetőség lesz időszakos gyermekfelügyeletet igénybe venni. Emellett a Fő úti bölcsőde baba-mama szobájában játszócsoportot szerveznek meghatározott napokon, ahol a gyerekek a szülőkkel játszhatnak közösen szakképzett kisgyermeknevelő felügyelete mellett. A Kavicsos köz 6. és a Kontyfa utcai bölcsik sószobáit is megnyitják az érdeklődők előtt.

Az időszakos gyermekfelügyeletért óránként 250, a játszócsoporti részvételért 2 óránként 500, míg a sószoba használatáért fél órára 130 forintos térítési díjat kell fizetni személyenként.

Forrás: xvmedia.hu