A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) „A nemzet fővárosa” program alapján megkezdte a budapesti autóbuszok üzemeltetési modelljének megújítását. Célunk, hogy az átalakítás eredményképpen a BKK minőségi tömegközlekedési szolgáltatást tudjon garantálni az utasok számára azáltal, hogy a piaci szereplők járműüzemeltetési szolgáltatását veszi igénybe.
A BKK és az UITP (Nemzetközi Tömegközlekedési Szövetség) közös szervezésben rendezi meg az új budapesti buszüzemeltetési modellről szóló konferenciát.
A rendezvényen dr. György István főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója köszöntőjét követően előadást tart a sikeres európai tapasztalatokról Clare Kavanagh (Transport for London), Dombi Tamás (ZTM Varsó), Lars Romney (SL Stockholm), Kimmo Sinisalo (HSL Helsinki) és Søren Englund (Movia Koppenhága).
A hazai tapasztalatokról és tervekről pedig Mészáros László (Volánbusz), Nagy Attila (Debreceni
Közlekedési Vállalat) és Vitézy Dávid (BKK) tart beszámolót. Az ebédszünetet követően nemzetközi szervezetek álláspontját ismerteti Adrien Moulin (Közlekedési Társaságok Bizottságának Vezetője, UITP) valamint Trevor Garrod (EPF – Európai Utas Szövetség).
A délutáni kávészünetet követően kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a külföldi buszüzemeltetési
tapasztalatokról Dominic Palleschi (Arriva), Tomasz Rochowitz (Veolia Transport, Lengyelország), Samuel Jeanson (RATP DEV) és Martin Dean (The Go-Ahead Group) részvételével.
A rendezvényt Vitézy Dávid felszólalása zárja a konklúziókról. Az esemény fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.
A konferencia időpontja: 2011. december 15., csütörtök 8:30-17:00
A konferencia helyszíne: Larus Étterem és Rendezvényközpont, Gesztenye terem
Budapesti Közlekedési Központ - Sajtókommunikációs Iroda;
BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság