Újjáépítették a Meseerdő Óvoda régi, 2004-ben bezárt, Váradi utcai épületrészét. A Pöttömház néven most újjáépített óvodarészbe összesen 65 kisgyermeket tudnak felvenni – írja az önkormányzat.
Egyre többen költöznek Óbudára, egyre növekszik az óvodai férőhelyek iránti igény, ezért is kellett korszerűsíteni a 12 éve üresen álló házat.

A pályázatnak köszönhetően a felújított épület 3 csoportszobával, tornateremmel, 2 fejlesztőszobával, 3 mosdóval és melegítőkonyhával rendelkezik. A csoportszobák 65 gyerek befogadására alkalmasak.

A Meseerdő Óvoda integráló óvodaként működik, sajátos nevelési igényű, beilleszkedési zavarokkal küzdő, autista gyerekek számára is megfelelő nevelést tud nyújtani. A csoportszoba-bővítéses lehetővé tette, hogy az SNI-s gyerekekkel kis létszámú csoportokban, a gyerekek állapotának megfelelő foglalkozásokat tarthatnak a pedagógusok.

Az épület új tornaszobáját a szemközti épületben található csoportok is használni tudják. Az épület előtti játszóudvar is megújult, új kerti asztallal és különböző játékokkal gazdagodott – írja az önkormányzat.