Budapesti Nyári Fesztivál 2012. VAMP, a vámpírmusical - kamaramusical a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínházának előadása. Magyarországi ősbemutató! 

Jake Perrine: VAMP, a vámpírmusical, elfogyás két részben. A Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínházának előadása.

Alexandra egyedül tölti szürke hétköznapjait és éjszakáit ódon házának mélyén, mígnem egy este meglátogatják régi tanítványai, a három – azóta felnőtt – gyermek. A vendégség új színt hoz Alexandra életébe, ám az éjszakát szinte észrevétlenül megfertőzi a fiatalok között megbúvó sok ellentét, míg végül vendéglátójuk titkáról is lerántják a leplet. Amint ráébrednek, hogy Alexandra valójában vámpír, lassan mindhármukat megérinti az örök fiatalság ígérete.

Szereposztás:

Alexandra: Berkes Gabriella
Simon: Lőrincz Levente
Rosemary: Szilvási Judit
Carmine: Berecz György

Zene és dalszöveg: Jake Perrine
Fordító: Galambos Attila
Jelmeztervező: Rományi Nóra
Asszisztens: Perei Zsuzsanna

Rendező: Lőrincz Levente

Producer: Perjés János

A Drakula és a Vámpírok bálja sikere után nincs is mit csodálkozni azon, hogy idén újabb vámpír témájú darab kerül a magyar közönség elé. Elhamarkodott lenne azonban egy újabb „vámpírklón” darabra gondolni, mely csak meglovagolja elődei sikerét.

A mű sem zenéjét, sem történetét tekintve nem hasonlít a hazai előzményekre, hangulata pedig leginkább Anne Rice világát idézi. Jake Perrine 1989-ben komponálta a musical első dalát, és később ennek sikerén felbuzdulva 1993-1995 között készítette el a teljes művet. A VAMP végleges formáját 1998-ban érte el, és három év múlva debütált a Lamb’s Theaterben, New York egyik kedvelt off-Broadway színházában.

Szeptemberben Budapesten is felgördül a függöny, leszáll az est, felcsendül a mű jellegzetes nyitánya, kezdetét veszi az éjszakába nyúló macska-egér játék. Onnantól pedig megszűnnek a szabályok, és megszűnik az idő…