A Duna International Könyvkiadó szeretettel meghívja Önt legújabb sikerkönyvének sajtóbemutatójára, 2011. december 8-án csütörtökön, 13 órakor az Alexandra Pódiumba (1055 Budapest, Nyugati tér 7. Pódium).
Markos Zoltánt valamint Sas Józsefet Baráz Miklós a Kiadó igazgatója látja vendégül azon a rendezvényen, amin bemutatásra kerül Markos Zoltán "Volt egyszer egy Mikroszkóp Színpad – Az utolsó kabaré regénye" című könyv.
Ez a könyv a kabaréról szól. Az utolsó pesti kabaréról, a Mikroszkóp Színpadról, születésétől haláláig. Úgy is mondhatnánk, a Kádár-korszaktól az Orbán-korszakig. Negyvennégy év színháztörténete. Egyetlen kabaré sem élt kis hazánkban ilyen sokáig, csoda, hogy eddig is kihúzta. Három korszak, három igazgató: az alapító színházcsináló Komlós, az univerzális szaktekintély Marton, a Martonistálló feltalálója, és a kecskeméti táncos-komikus Sas. Külön fejezet a Mikroszkóp Színpad állócsillaga, Hofi Géza, és a róla elnevezett hofibolygó. Olvashatnak történetet a betiltott pápáról, mint színdarabról, a titkosszolgálati jelentéstől a bemutatóig, Grósz Károlyról és a nyugatnémet géppisztolyokról, soha nem hallott sztorik közvetlenül a szemtanútól.